Ingrediente:

5 kg gogosari
1 kg vinete
2 morcovi mari
0,5 l otet
0,5 l ulei
1 l apa
0,5 kg zahar
2 linguri sare
piper boabe
foi de dafin

Mod de preparare:

Gogosarii se curata de cotor, se spala si se taie felii. Vanata se spala si se taie pe lung, fasii, grosime de 1 cm; morcovii se spala si se taie rondele.
Ne trebuie o oala mare ca sa incapa toate legumele odata sau le pregatim pe rand. Se pun la fiert apa, uleiul, sarea, zaharul, otetul. Cand fierbe compozitia punem morcovii, lasam sa traga un clocot si punem gogosarii. Cand sunt apropae fierti adaugam vinetele si lasam totul sa fiarba. Cand sunt gata, verificam cu furculita. Daca intra usor in gogosar, atunci sunt gata. Punem cu o lingura in borcane legumele, iar la sfarsit adaugam apa cu otetul, asadar compozitia in care au fiert. Infiletam borcanele, le punem cu capacul in jos si le acoperim.

Reteta adaugata de « Cremenciuc Viorica » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Gogosari dulci-acrisori“

Lasa un comentariu