Ingrediente:

5-6 kg gogosari
700 ml otet
500 g zahar
5 linguri sare
o lingura conservant
piper boabe
boabe de mustar
hrean
foi de dafin

Mod de preparare:

Spalam gogosarii si ii taiem felii mai groase, cam in 6 sau 8, depinde de marime, dupa care ii lasam putin sa se scurga de apa. Adaugam apoi peste ei sarea, zaharul, otetul, conservantul, amestecam bine si lasam sa stea la loc racoros 24 de ore. Din cand in cand amestecam. Gustam zeama formata. Daca mai trebuie, mai putem adauga dupa gust ce dorim (otet, zahar, sare).

Pregatim borcanele, le uscam si punem in fiecare felii de gogosar, apoi cateva boabe de piper si jumatate de lingurita de boabe de mustar, o foaie de dafin si doua bucatele de hrean. Turnam deasupra zeama pe care au lasat-o gogosarii, asa rece cum este, si capsam borcanele. Astfel pregatiti, gogosarii raman mai crocanti.

Reteta adaugata de « Marculescu Constantina » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Gogosari cu sos rece“

Lasa un comentariu