Ingrediente:

3 kg gogosari
400 g mustar
o cana otet
o cana zahar
o cana ulei
foi de dafin
boabe de piper
boabe de mustar
un plic conservant
sare mare dupa gust

Mod de preparare:

Spalam gogosarii, ii curatam de cotoare si-i scuturam bine de seminte, apoi ii taiem felii subtiri. Intr-un vas punem la foc mustarul, uleiul, otetul, zaharul si sarea si lasam sa dea cateva clocote, dupa care oparim pe rand gogosarii feliati si-i scoatem cu spumiera, punandu-i in borcane. Peste gogosari vom turna solutia in care i-am oparit si in care am dizolvat plicul de conservant.
Capsam borcanele si le asezam intre paturi, ca sa se inabuse, pentru sterilizare uscata. A doua zi le punem in camara, la loc racoros.
Sunt deliciosi alaturi de o friptura sau, de ce nu, doar cu cartofi prajiti, intr-o zi de post.

Reteta adaugata de « Marculescu Constantina » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Gogosari cu sos de mustar“

Lasa un comentariu