Ingrediente:

morcov
10 kg castraveti
5 l otet de Bistrita
hrean
boabe de mustar
usturoi
foi de dafin
boabe de piper
floare de marar
zahar
sare

Mod de preparare:

Pentru castraveti in otet eu am preferat sa folosesc borcane de 800 de grame. Am pus in acestea floare de marar, morcov, usturoi si, bineinteles, castravetii. Am adaugat o lingura de zahar, otet (sa fie cam de un deget si jumatate), hrean, boabe de piper, boabe de mustar si un mix de apa cu sare (cam o lingura la un litru de apa). La final am infiletat capacele bine, am pus borcanele intr-o tava si le-am bagat in cuptor, la foc mediu, pentru o jumatate de ora. Dupa ce le-am scos din cuptor le-am infasurat intr-o patura, le-am lasat sa se raceasca asa si le-am dus in camara.

Reteta adaugata de « Placinta Alexandrache Ana-Maria » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Castraveti in otet“

Lasa un comentariu