Ingrediente:

frunze proaspete de busuioc
ulei de masline

Mod de preparare:

Daca aveti plante de busuioc care dau semne de imbatranire si vreti sa le pastrati, aceasta este cea mai buna metoda.Veti pastra busuiocul pentru cand veti avea nevoie si, in plus, veti obtine un ulei de masline aromat.
Folositi numai frunze sanatoase, nepatate. Rupeti frunzele, le spalati trecandu-le printr-un jet de apa, apoi le puneti pe un prosop sau hartie absorbanta. Tamponati cu alt servet fiecare frunza, usor, sa le zvantati. Pregatiti borcane sterile, in care asezati frunze de busuioc, apoi turnati uleiul de masline. Nu legati borcanele imediat, caci poate va fi nevoie sa mai completati cu ulei de masline, pe masura ce frunzele de busuioc vor absorbi din el. Puteti pastra astfel busuiocul cel mult trei luni.

Reteta adaugata de « Cercel Mihaela » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Un comentariu la “Busuioc conservat in ulei de masline“
  • Lia Maria Grozi a spus:

    Va multumim pentru votul acordat retetei
    “Busuioc conservat in ulei de masline”

Lasa un comentariu