Ingrediente:

250 grame unt

6 oua

250 grame zahar pudra

50 grame cacao

100 grame zahar tos

5 linguri apa

2 linguri faina

Mod de preparare:

Se amesteca cele 50 grame de cacao cu zaharul tos si apa, se pun pe foc pana se ingroasa, iar mai apoi se lasa deoparte.

Intr-un castron se freaca untul cu zaharul pudra si se adauga cele 6 galbenusuri, apoi, dupa ce s-a format o crema fina, se adauga cacaoa racita.

Compozitia obtinuta se imparte astfel: 3/4 din compozitie se pune la frigider, iar in 1/4 din compozitie se adauga 2 linguri de faina si cele 6 albusuri batute spuma. Se amesteca pana se obtine o compozitie consistenta, apoi se pune intr-o forma de copt pentru aproximativ 30 de minute. Depinde de temperatura cuptorului, mai exact, se face testul cu scobitoarea.

Dupa ce blatul s-a copt, il lasati sa se raceasca, apoi crema pusa la frigider o puneti deasupra sau puteti taia blatul si o puneti la mijloc.

Eu l-am tapetat pe margine cu putina crema si migdale. Se serveste rece, cu frisca sau simplu.

Pofta buna!

Reteta adaugata de « Cristiana Iasmina Pitiga » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Un comentariu la “Tort Joffre“
  • Gabriela a spus:

    Nu se poate, atitea voturi si nici un comentariu? arata f bine tortul.

Lasa un comentariu